Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στήριξη των σχολικών καθαριστριών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στήριξη των αιτημάτων των σχολικών καθαριστριών διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου μπροστά από το Εργατικό Κέντρο οι διοικήσεις του Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ, των Συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ένωσης Γονέων και του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικούν: την αύξηση της χρηματοδότησής τους τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα και ικανής να καλύψει τις κενές θέσεις που προκύπτουν από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων και τη μονιμοποίηση χωρίς όρους και κριτήρια όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων με ταυτόχρονη ασφάλιση στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των εργαζομένων του κλάδου.
«Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, είναι αυτές, που καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζονται ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, προκειμένου οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα!Αμείβονται με 33,77 ευρώ μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας, ενώ το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά συχνά τα 300 ευρώ, ασχέτως ωραρίου» δήλωσε στην εκπομπή
« Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ Πασχάλης Στεφάνου, απευθύνοντας έκκληση μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος