Σέρρες: Σε κατάληψη-παρεμπόδιση προχώρησαν οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ

Σε παρεμπόδιση της εισόδου στους μαθητές στις σχολικές αίθουσες προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε καθηγητές για να γίνει το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του 15μελούς Στάθης Πολίτης είπε πως “ζητούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού όπως λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, μεταφορά των μαθητικών τμημάτων σε μεγαλύτερους χώρους για τη διδασκαλία, απολύμανση των εργαστηρίων σε κάθε αλλαγή τμήματος, πρόσληψη δύο ακόμη καθαριστριών και κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς”.

Ζητούν “έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους να γίνεται η διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης”. Ο κ. Πολίτης είπε πως “η απόφαση για την κινητοποίηση είναι σχεδόν καθολική αφού από τους 350 παρακολουθούντες τα μαθήματα, μόνο 18 περίπου μαθητές μπαίνουν στην τάξη”.

Δ/ντής Δευτεροβάθμιας: Όλοι οι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται

Ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ρίζος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως “υπάρχει παραπληροφόρηση’ για το θέμα τονίζοντας πως “όλοι οι χώροι του σχολείου καθαρίζονται και απολυμαίνονται κανονικά, το εν λόγω σχολείο ενισχύθηκε από το Δήμο Σερρών με μια ακόμη καθαρίστρια και γίνονται κανονικά θερμομετρήσεις”.

Επίσης είπε πως “έχουν προμηθευτεί self test 230 μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, 15 μαθητές προσήλθαν για μάθημα στις τάξεις τους και στους απόντες μπαίνουν κανονικά απουσίες”.

Σε σύνολο 4.346 μαθητών λυκείων σε όλη την Π.Ε Σερρών 200 μαθητές για διάφορους λόγους, δεν προσέρχονται στις τάξεις, μεταξύ αυτών και 30 με 32 μαθητές που αρνούνται να παρουσιάσουν αποτέλεσμα self test.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος