Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην βουλευτής (εικόνες)

Ο πρώην βουλευτής Σερρών (Ένωση Κεντρώων) Τάσος Μεγαλομύστακας ήταν ένας από τους εκατοντάδες εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν στον απεγλωβισμό και διάσωση του σταυλίτη αλλά και των αλόγων και άλλων ζωντανών στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Ν.Σκοπό Σερρών, που πλημμύρισε από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Η έντονη και συνεχής βροχή που διήρκησε πάνω από 10 ώρες κατέστη άβατο την είσοδο του Κέντρου  για τους πυροσβέστες,  με αποτέλεσμα να κληθούν άντρες της ΕΜΑΚ όπου μόνο με βάρκες μπόρεσαν να πλησιάσουν.

Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Η προσέλευση των εθελοντών ήταν άκρως συγκινητική αλλά και της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και όταν τα ζώα απομακρύνθηκαν από τους γεμάτους νερό σταύλους και αποθήκες , γυναίκες από τα γειτονικά χωριά έφεραν στεγνές πετσέτες και παπλώματα  για να τυλίξουν τα άλογα που  είχαν υποθερμία και υποστεί ισχυρό σοκ.

Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην  βουλευτής (εικόνες)Ο προπονητής έκανε σε όλα τις ενδοφλέβιες που ήταν απαραίτητες και  στη συνέχεια τα ζώα  μεταφέρθηκαν ένα ένα σιγά – σιγά στο διπλανό ανενεργό εργοστάσιο ELVIPO όπου είχαν φιλοξενηθεί κ στην προηγούμενη πλημμύρα το Ιανουάριο του 2016 .

Η πρόεδρος Μαρία Λίγκα και όλοι οι άνθρωποι του Κέντρου δεν έλειψαν στιγμή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, μαζί με όλους που έσπευσαν να βοηθήσουν να περισωθεί ό,τι περισσότερο γίνεται.

Οι απώλειες σε ζωντανά δεν ήταν μεγάλες αλλά οι ζημιές περίσσεψαν.

Το ΚΕΘΙΣ υπέστη μεγάλες ζημιές, η πραγματική διάσταση και μέγεθος των οποίων καταγράφεται και αναμένεται να αποτυπωθεί συνολικά τις επόμενες ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος