Εκκενώνεται εντός δεκαπενθημέρου η Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών. 
« Η έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφύγων προσωρινά αναβάλλεται» δήλωσε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων Κώστας Τζίκας, ο οποίος και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία των ενημερωτικών συναντήσεων που προηγήθηκαν με τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων που επιλέχτηκαν να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα. Για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων διαβεβαίωσαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας Δημήτρης Μερετούδης , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κώστας Τενεκετζής, ενώ ερωτήματα σχετικά με το κόστος θέρμανσης, φύλαξης και καθαριότητας των σχολείων έθεσε ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δήμου Σερρών Βασίλης Τερζής.

Την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού στο θέμα διαχείρισης των προσφύγων καυτηρίασε ο βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ενώ την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση για μεταφορά των προσφύγων σε ξενοδοχεία εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης των Σερρών εμφανίστηκε η βουλευτίνα Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή. Όπως υποστήριξε, εξ αρχής η μετεγκατάστασής τους θα έπρεπε να γίνει σε διαμερίσματα εντός της πόλης των Σερρών, γεγονός που θα συντελούσε στην ομαλή ένταξή τους. Μάλιστα προτάσσοντας την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης της απόφασης για την τοποθέτηση των μεταλλικών οικίσκων . «Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των οικίσκων ισοδυναμεί με την καταβολή ενοικίων για δέκα χρόνια!» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Σταμπουλή.
Υπέρ της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα των προσφύγων και το πλήρες σχεδιασμό για τον χρόνο διαμονής τους στην πόλη των Σερρών τάχθηκε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγος, τονίζοντας πως οι Σέρρες δεν θα πρέπει να γίνουν «αποθήκη απελπισμένων ψυχών».
Αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από την Συντονίστρια της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγουν που θα φιλοξενηθούν στην πόλη των Σερρών ζήτησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Σερρών δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί αριθμό μεγαλύτερο των 600 ατόμων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν περίπου 25 άτομα. Μεταξύ αυτών: ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γ.Μωυσιάδης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εκπρόσωποι των Σερραίων βουλευτών, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΣ, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Διευθυντές Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Σερρών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος







