Σέρρες: «Πράσινο φως» για το κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας

Φάκελο για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στο Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας καταθέτει ο Δήμος Σερρών στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», μετά από πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού – Πολιτισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Σέρρες: «Πράσινο φως» για το κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο ΟμόνοιαςΣτη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή από το 2011 μέχρι και τώρα έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, απαριθμώντας τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.
Στις 05 Απριλίου 2019 είπε ο κ. Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργο για την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου ταρτάν του δημοτικού σταδίου του Δήμου Σερρών, ο κ.Βασιλειάδης πρότεινε την υποβολή φακέλου από το Δήμο Σερρών για το κολυμβητήριο του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας προκειμένου να κατατεθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”. Ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” υποβάλλονται προτάσεις και μπορούν να χρηματοδοτηθούν κολυμβητήρια ενεργά και όχι ανενεργά.
«Ο Υφυπουργός κ. Βασιλειάδης δείχνοντας το ενδιαφέρον του και την πολιτική του βούληση για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας διότι πολλές φορές του το είχα θέσει το θέμα αυτό και το γνώριζε πολύ καλά – τόνισε ο κ. Αγγελίδης – είπε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει το Υπουργείο Εσωτερικών να εντάξει το έργο αυτό στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” χρησιμοποιώντας μία άλλη λέξη π.χ. επανεκκίνηση του έργου η όποια λέξη βρει που να βολεύει κατά περίπτωση.
Στη συνέχεια η δημοτική αρχή εισήγαγε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 22-04-2019, για να ληφθεί απόφαση υποβολής πρότασης για ένταξη του εν λόγω έργου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.500.000ευρώ, στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”, όπως επίσης να ληφθεί απόφαση για να εκπονηθεί μια υπηρεσία από εξωτερικούς συνεργάτες που θα προτείνουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πως θα αποπερατωθεί το κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και μετά να ακολουθήσει μελέτη εφαρμογής.
Ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο μέχρι τέλος Μαϊου 2019.
Τέλος ο κ. Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη «για το ενδιαφέρον του και την πολιτική βούληση που επιδεικνύει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος