Σέρρες: Πολίτες μέτρησαν την πίεση τους και ενημερώθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος

Περισσότεροι από εβδομήντα Σερραίοι μέτρησαν την πίεση τους και πάρα πολλοί ήταν αυτοί που ενημερώθηκαν για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης της αρτηριακής υπέρτασης καθώς και της επίτευξης του θεραπευτικού στόχου στα πλαίσια του προγράμματος ΜΜΜ 2024 (May Measurement Month)  της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης που φέτος διενεργεί δράσεις σε 18 πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσα σε αυτές και η πόλη των Σερρών.

Η διήμερη ενημερωτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στον πεζόδρομο Κ. Καραμανλή, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10:00- 13:00 στην ίδια τοποθεσία με τους Σερραίους να έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν την πίεση τους.

Τη δράση υλοποιούν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Σερρών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης που εορτάστηκε στις 17 Μαΐου.

Σέρρες: Πολίτες μέτρησαν την πίεση τους και ενημερώθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος

«Σκοπός της δράσης των μετρήσεων στο γενικό πληθυσμό, γιατί οι μετρήσεις είναι τυχαίες ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι να προλάβουμε την έγκαιρη διάγνωση της αρτηριακής υπέρτασης. Εξετάζονται και άτομα τα οποία λαμβάνουν αγωγή για την πίεση τους» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και πρόληψης του Δήμου Σερρών Νάσος Παπαδόπουλος  υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει μια ζωή.

Σέρρες: Πολίτες μέτρησαν την πίεση τους και ενημερώθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος

«Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, έδειξε ότι ενδιαφέρετε και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος να ενδιαφερθεί για την πίεση του, να ενημερωθεί και να αρχίσει να μετράει πιο τακτικά την πίεση γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξέρουμε αν έχουμε πίεση ή όχι» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο γιατρός παθολόγος και μέλος της Ελληνικής εταιρίας υπέρτασης, Γιάννης Μπαλάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος