Σέρρες: Πετυχημένη η ημερίδα των κρεοπωλών

Ενδιαφέρουσα και με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Π.Ε Σερρών ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Κρεοπωλών Σερρών χθες το πρωί στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του ΕΒΕΣ.
Σέρρες: Πετυχημένη η ημερίδα των κρεοπωλώνΟ καθηγητής Κτηνιατρικής σχολής ΑΠΘ Ιωάννης Αμβροσιάδης – ένας εκ των ομιλητών – αναφερόμενος σε θέματα κτηνοτροφικής παραγωγής είπε πως η κατάσταση είναι τραγική στην Ελλάδα, εξηγώντας πως καλύπτουμε σήμερα με δική μας παραγωγή στα χοιρινά το 30% των αναγκών, το υπόλοιπο 70% το εισάγουμε, στα βοειδή καλύπτουμε το 15% των αναγκών με ντόπια και άλλο ένα 15% περίπου με ζώα εκτροφής,αυτά που έρχονται από έξω. Στα αρνιά και στα κοτόπουλα η εικόνα είναι καλύτερη όπου οι ανάγκες μας με εγχώρια παραγωγή καλύπτονται με 70- 80%. Ο κ. Αμβροσιάδης εκτίμησε ότι έναν πολύ βασικό ρόλο για αυτή την κατάσταση έπαιξαν οι επιδοτήσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του Ν. Κασσαλιά-Συνταγματάρχης ε.α. Κτηνίατρος Μικροβιολόγος τροφίμων.

Σέρρες: Πετυχημένη η ημερίδα των κρεοπωλώνΟ Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Φάνης Καμπούρης εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του βλέποντας συναδέλφους του από όλη την Π.Ε Σερρών που δεν είναι μέλη του Σωματείου να προσέρχονται, λέγοντας πως γίνεται άνοιγμα σε καινούργια μέλη από την Περιφέρεια για να γραφτούν και να συμβάλλουν έτσι στην ενδυνάμωση του Σωματείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος