Σέρρες: Πάσχα στην Κερκίνη – Πληρότητα που αγγίζει το 100% στα καταλύματα

Οικογένειες από ολόκληρη τη χώρα αλλά και ξένοι τουρίστες επέλεξαν την Κερκίνη για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Καραβάκια με κόσμο στη λίμνη, αναβάτες σε άλογα για περιήγηση στο καταπράσινο δάσος του όρους Μπέλες αλλά και ταβέρνες με τοπικά φαγητά και γλυκά από βουβαλίσιο κρέας και γάλα ήταν η αποτύπωση της σημερινής ημέρας του Μεγάλου Σαββάτου.

Σέρρες: Πάσχα στην Κερκίνη – Πληρότητα που αγγίζει το 100% στα καταλύματα

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων στην Κερκίνη η πληρότητα για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 100%. «Υπάρχει πληρότητα και μάλιστα πηγαίναμε πολύ καλά με τις τηλεφωνικές κρατήσεις. Απλά ο κόσμος με τις μεγάλες αυξήσεις άρχισε να είναι λίγο διστακτικός. Συνήθως έκλειναν ένα μήνα πριν το Πάσχα. Είχαμε κάποιες ακυρώσεις αλλά τα δωμάτια τελικά έκλεισαν με νέες κρατήσεις. Για το τριήμερο έχουμε πληρότητα 100 %. Εντάξει πάμε καλά αλλά αισθανόμαστε και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών. Είναι σφιγμένοι, φαίνεται ότι είναι ζορισμένοι λόγω των οικονομικών, τολμάνε όμως να βγούνε έξω, να κάνουν το τριήμερο του Πάσχα στην Κερκίνη γιορτάζοντας με άλλους επισκέπτες. Αυτοί που μένουν τις περισσότερες ημέρες είναι από την Αθήνα. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα και περιμένουμε και τον ημερήσιο κόσμο από τις γύρω περιοχές, κυρίως από Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Κερκίνης «Κερκίνη το σύνορο της φύσης» Γιάννης Ρέκλος υπογραμμίζοντας ότι πριν τον κορονοϊό τα καταλύματα στην Κερκίνη ήταν γεμάτα από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

Σέρρες: Πάσχα στην Κερκίνη – Πληρότητα που αγγίζει το 100% στα καταλύματα

Όσο για το γιατί κάποιος να επιλέξει την λίμνη Κερκίνη για τις διακοπές του Πάσχα ο κ. Ρέκλος είπε: «Η Κερκίνη είναι πραγματικά ένας μοναδικός προορισμός όσον αφορά τη φύση. Όλοι οι επισκέπτες έχουν συνδυάσει την άνοιξη με εξορμήσεις στη φύση. Θεωρώ ότι η καλύτερη εκπρόσωπος της φύσης είναι η λίμνη της Κερκίνης. Εδώ μπορεί κάποιος να κάνει περιηγήσεις εκτός από τη διαμονή, τα φαγητά για τα οποία φημίζεται η περιοχή, για τις ωραίες γεύσεις, μπορεί να κάνει περιήγηση με βάρκα, κανό, τζιπ, με ποδήλατα, με άλογα, τοξοβολία και πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Βλέπω ότι οι γονείς με παιδιά τα ζητάνε αυτά. Η διαμονή πάντοτε πηγαίνει μαζί με τις περιηγήσεις. Είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο, η Άνοιξη όμως θεωρείται από τις καλύτερες εποχές. Είναι η περίοδος της αναπαραγωγής. Μπορεί κάποιος να πάει να πλησιάσει και να παρατηρήσει τα πουλιά στο δέλτα που αυτόν τον καιρό και μέσα κι έξω από την λίμνη ετοιμάζουν τις φωλιές τους και είναι πραγματικά μια γιορτή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος