Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό ,με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του ιού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης για την έξαρση της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η στενή συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που προβλέπονται στο επίπεδο 3 του πορτοκαλί συναγερμού και να αποφευχθεί ένα lock down στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
«Καλώ τους συνδημότες μου να έρθουν στην πλατεία Ελευθερίας για να εξεταστούν. Πέρα από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, η ευαισθητοποίηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας: μάσκες παντού, τήρηση αποστάσεων και όλων των πρωτοκόλλων όταν βρισκόμαστε σε καταστήματα εστίασης. Κάνω παράκληση στην ευθύνη του καθενός από εμάς. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.
Προτεραιότητα στα rapid tests δίνεται σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τουλάχιστον τρία-τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορωνοϊό ή έρχονται σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος