Σέρρες: Οι Ολλανδοί που επέλεξαν να ζήσουν στα Άνω Πορόια

Είναι μόνιμοι κάτοικοι Άνω Πορόιων Σερρών. Ένα ζευγάρι Ολλανδών είχε επισκεφθεί πριν από χρόνια τα Άνω Πορόια, είχε «μαγευτεί» από τις ομορφιές της περιοχής και αποφάσισε να μείνει εδώ.

Ο 80χρονος Ρόμπερ και η 70χρονη Λούντβιν απολαμβάνουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. «Η φύση, η θέα, το κλίμα είναι όλα θαυμάσια» λέει η Λούντβιν στην ΕΡΤ Σερρών που της αρέσει να μαγειρεύει γίγαντες και γεμιστά. Το ζευγάρι από την Ολλανδία ήταν vegan αλλά πλέον δεν μπορούν να αντισταθούν στο βουβαλίσιο κρέας της Κερκίνης. Είναι μαζί 20 χρόνια και ζούνε την αγάπη τους σε ένα πανέμορφο σπίτι με μια απίστευτη θέα προς την λίμνη Κερκίνη.

Σέρρες: Οι Ολλανδοί που επέλεξαν να ζήσουν στα  Άνω Πορόια

Το σπίτι αγοράστηκε πριν από τέσσερα χρόνια και με προσωπική δουλειά και μεράκι έχει γίνει ένα μικρό «παλάτι» στο οποίο περνούν ατέλειωτες ώρες ακούγοντας κλασική μουσική, διαβάζοντας βιβλία αλλά και ανεβάζοντας φωτογραφίες από τα Άνω Πορόια και την περιοχή στο blog της Λούντβιν.

Σέρρες: Οι Ολλανδοί που επέλεξαν να ζήσουν στα  Άνω ΠορόιαΟι δύο Ολλανδοί συνταξιούχοι, ήταν ψυχολόγοι στο επάγγελμα έχουν αγαπηθεί από όλο το χωριό και οι ίδιοι όμως είναι ενθουσιασμένοι από τους Έλληνες. «Είστε φιλόξενοι, φιλότιμοι, μοιράζεστε τα πάντα και ζείτε σε μια πανέμορφη χώρα» μας είπε ο Ρόμπερ που στα νιάτα του ήταν τενόρος, του αρέσει το τένις και θαυμάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος