Σέρρες: Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης στον τοίχο του 1ου Γυμνασίου Σερρών

Οι προσωπογραφίες των Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά θα κοσμούν πλέον τον εξωτερικό τοίχο του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Σερρών.

Από την εικαστική παρέμβαση με την αποτύπωση των ηρωικών μορφών της Επανάστασης του 1821 στον περίβολο του σχολείου και δρώμενα από μαθητές στον αύλειο χώρο του ξεκίνησαν, άλλωστε, την Τετάρτη οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για τα Ελευθέρια 2021 με τίτλο «Σέρρες Γη Ηρώων».

Σέρρες: Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης στον τοίχο του 1ου Γυμνασίου Σερρών

«Επιλέξαμε να ανοίξουμε συμβολικά τα φετινά “Ελευθέρια” από το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών σε ένα επετειακό έτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Από αυτό το σχολείο ξεκινά το έργο της φιλοτέχνησης των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης από έναν νέο Σερραίο καλλιτέχνη, τον Κυριάκο Αβραμίδη με στόχο να αφήσουμε ένα μόνιμο αποτύπωμα του μηνύματος της φετινής, εμβληματικής χρονιάς. Οι εικαστικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Είναι μεγάλη τιμή να σας υποδέχομαι σε ένα σχολείο που αποτελεί φάρο για τις Σέρρες. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συμβολική κίνηση να ξεκινήσετε τις επετειακές εκδηλώσεις με τις εικαστικές παρεμβάσεις από το 1ο Γυμνάσιο Σερρών», δήλωσε από την πλευρά της η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σερρών Σύλια Ζέττα.

Σέρρες: Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης στον τοίχο του 1ου Γυμνασίου Σερρών

Τα δρώμενα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου ξεκίνησαν με την απαγγελία του ποιήματος για τον Εμμανουήλ Παπά, που έγραψε η σημαιοφόρος του σχολείου, Αλεξάνδρα Γλούφτσιου. Στην συνέχεια η χορωδία του 1ου Γυμνασίου τραγούδησε τον Ύμνο του Εμμανουήλ Παπά, ενώ ακολούθησε θεατρικό δρώμενο για τον Σερραίο ήρωα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες  του σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος