Σέρρες: Νέο κολυμβητικό προπονητήριο μετά από πρόταση του Δήμου

Στην υποβολή πρότασης για την κατασκευή ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στις Σέρρες, με στόχο να δοθεί λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου , προχωρά η Δημοτική αρχή.

Η πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα το οποίο θα κατασκευαστεί δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο, στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας, προϋπολογισμού 1.977.800 ευρώ με τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Σερρών να ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση υποβολής της με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα» στο πλαίσιο Πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου η παρουσίαση της πρότασης έγινε από την Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα  μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου ενώπιον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και της Γενικής Γραμματέως για την Υποδοχή των Αιτούντων Άσυλο Στελλίνας Σιαράπη.

Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο  σχεδιάζεται να χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για  το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί πόροι από τον πρώην Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

«Πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την κατασκευή ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στην πόλη των Σερρών, με ταχύτατη διαδικασία, με σκοπό να αποκτήσουν οι Σέρρες ένα νέο σύγχρονο προπονητήριο υγρού στίβου, με πισίνα 25 μέτρων.  Αν η πρόταση εγκριθεί σημαίνει ότι σε πολύ σύντομο διάστημα, λιγότερο από 12 μήνες θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καινούριο προπονητικό κέντρο κολύμβησης. Όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις αναμένουμε την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής. Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένουμε να έχουμε απάντηση. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ενδεδειγμένη λύση, αφού θα μας επιτρέψει να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα των παιδιών και των αθλητών των Σερρών», είπε η Δήμαρχος Σερρών η οποία ευχαρίστησε  τους  κυρίους Καιρίδη και Χατζηβασιλείου για τη στήριξή τους να εξευρεθεί χρηματοδότηση.

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  • Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό & γενικό εξοπλισμό της.
  • Ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.
  • Μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25μ. χωρητικότητας 202 ατόμων.
  • Ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι».
  • Εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων.

Για το «λουκέτο» στο παλιό κολυμβητήριο

Όσον αφορά την απόφαση της Δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του παλιού Κολυμβητηρίου και μετά την αυτοψία που έγινε από την Επιτροπή Καταλληλότητας, η κ. Μητλιάγκα, μιλώντας στους εκπροσώπους του υγρού στίβου στις Σέρρες, τους είπε ότι από την πρώτη στιγμή που αποκολλήθηκαν μικρά τμήματα της επικάλυψης οπλισμού της δοκού στην ανατολική πλευρά, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του.

Σέρρες: Νέο κολυμβητικό προπονητήριο μετά από πρόταση του Δήμου

«Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ήταν δική μου και έγινε με την λογική ότι δεν πρέπει να διακινδυνευτεί η ζωή αθλητών και προπονητών. Αμέσως μετά, είχαμε την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλόλητας, η οποία έκανε τον έλεγχο και αποφάσισε την αναστολή της προσωρινής άδειας λειτουργίας, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σερρών, επ΄ αόριστον» είπε η Δήμαρχος Σερρών η οποία τόνισε ότι Δημοτική Αρχή, θα σταθεί αρωγός στις ομάδες κολύμβησης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης τους σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων. «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο για να μην στερηθούν τα παιδιά και οι αθλητές τις προπονήσεις τους και να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες ένα ασύμφορο κόστος», υπογράμμισε η κ. Μητλιάγκα.

Οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων του Νομού Σερρών, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον υγρό στίβο μετά την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας, χαρακτηρίζοντας θετική και χρήσιμη την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου- προπονητηρίου στις Σέρρες.

Σέρρες: Νέο κολυμβητικό προπονητήριο μετά από πρόταση του Δήμου

Στη συνάντηση της Παρασκευής συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Έργων και Άμεσων Παρεμβάσεων Αθανάσιος Γάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεϊσογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών Αριστοκλής Αναστασιάδης και οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων του Νομού Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος