Σέρρες: Με επιτυχία ο 2ος αγώνας αλιείας στην Κερκίνη

Με 32 ομάδες αλιέων από έξι Νομούς της Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Κερκίνη ο 2ος αγώνας αλιείας Κυπρίνου.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αθλητικός σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης Κερκίνης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με την έγκριση της Ελληνικής ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας.  

Την πρώτη θέση κατέκτησαν δύο ερασιτέχνες ψαράδες του συλλόγου της Κερκίνης, ο Ανδρέας Καλογιαννίδης και ο Χάρης Εφραιμίδης, οι οποίοι έβγαλαν τα  περισσότερα ψάρια με τα περισσότερα κιλά ενώ οι Καλογήρου και Γαϊγάνης από την Καστοριά ψάρεψαν το μεγαλύτερο αλίευμα 4,650 κιλών.

Σέρρες: Με επιτυχία ο 2ος αγώνας αλιείας στην Κερκίνη

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των αγώνων οι αλιείς όταν αλίευαν ψάρι, αφού το μετρούσαν οι διοργανωτές το επέστρεφαν στη λίμνη.

Σέρρες: Με επιτυχία ο 2ος αγώνας αλιείας στην Κερκίνη
 Οι διαγωνιζόμενοι ερασιτέχνες ψαράδες-αθλητές διανυκτέρευαν σε σκηνές με όλες τις ανέσεις και συντονισμένοι πάντα στην ΕΡΤ

«Μετά την επιτυχία του περσινού αγώνα διοργανώσαμε τον φετινό για να διαδώσουμε το αθλητικό πνεύμα και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στα νερά μας γιατί η Κερκίνη είναι μια πανέμορφη λίμνη, ψαρευτικά είναι από τις καλές στην Ελλάδα γιατί δίνει συγκινήσεις από μεγάλους κυπρίνους, αν και αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε την ατυχία, λόγω της αλλαγής του καιρού, να μην μας δώσει τόσα πολλά ψάρια» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Αθλητικού συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης Κερκίνης Σωκράτης Κοπαλίδης. «Ο αγώνας δεν πήγε όπως περιμέναμε γιατί οι Κυπρίνοι δεν μας τίμησαν και σε αυτό έπαιξε ρόλο ο καιρός που επικρατούσε. Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με τον 1ο αγώνα που διοργανώσαμε αφού από 17 ομάδες έγιναν 32. Αυτό δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται εδώ και ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του στους αγώνες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο ταμίας του συλλόγου Χρήστος Ευθυμιάδης.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος