Με συγκεντρώσεις, καταθέσεις στεφάνων και με πορείες τίμησαν οι Σερραίοι την Εργατική Πρωτομαγιά. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις του Εργατικού κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών, σωματείων και συλλόγων.
Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκαν, ταυτόχρονα, δύο συγκεντρώσεις. Μία συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό κέντρο, χωρίς όμως την απαιτούμενη συμμετοχή και μία στην Πλατεία Ελευθερίας με καλύτερη εικόνα από πλευράς παρουσίας κόσμου.
Με σύνθημα «Παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται. Αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και στις εργασιακές κατακτήσεις» τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προτάσσοντας στις δηλώσεις τους θέματα όπως η ακρίβεια και οι συνέπειες της, η αισχροκέρδεια, η εκτίναξη του κόστους διαβίωσης, στέγασης και του ενεργειακού κόστους όπως και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό κέντρο και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου οι συμμετέχοντας προχώρησαν στην κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά. Στεφάνια κατέθεσαν το Εργατικό κέντρο Σερρών, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σερρών, η Δήμαρχος Σερρών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, το σωματείο χειριστών και βοηθών μηχανημάτων έργου, η ΕΛΜΕ, το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Λουκάς», το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, το σωματείο υπαλλήλων οδηγών πάσης φύσεως αυτοκινήτων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Εμμανουήλ Παππάς», το σωματείο εργαζομένων κέντρων υγείας «η υγεία», η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και ο Κόσμος-Πράσινη Συμφωνία.
Στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συλλόγων, σωματείων και φορέων της Π.Ε. Σερρών με αιτήματα τη σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης.
Αυτή η συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη σε όγκο και αριθμό, από αυτήν που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό κέντρο, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης και η οποία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Εμπορίου με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
Στεφάνια κατέθεσαν το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Σερρών, ο Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών, το Παράρτημα Σερρών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος