Σέρρες: Μαθητές τίμησαν τους Σερραίους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα

Συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη για δεύτερη ημέρα, οι εικαστικές παρεμβάσεις του Δήμου Σερρών με τίτλο: «Σερραίων ευγνωμοσύνη – Τα νιάτα των Σερρών τιμούν τους ήρωες», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: «Ελευθέρια 2021 – Σέρρες Γη Ηρώων».

Το πρωί μαθητές και μαθήτριες του 8ου και 25ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, βρέθηκαν στο πάρκο του πρώην στρατιωτικού φούρνου στην οδό Γ. Παπανδρέου και είδαν από κοντά τον καλλιτέχνη, Κυριάκο Αβραμίδη, να δίνει χρώμα και υπόσταση στις ηρωικές μορφές των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, Καπετάν Δούκα και Καπετάν Μητρούση.
Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από τον καλλιτέχνη για τον τρόπο που εργάζεται, παρουσίασαν βιογραφικά στοιχεία των Σερραίων ηρώων Καπετάν Δούκα και Καπετάν Μητρούση.
Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021», Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας, και η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στον χώρο του πρώην στρατιωτικού φούρνου ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος