Σέρρες: Ματαιώθηκε αγώνας στο αυτοκινητοδρόμιο λόγω μη συμμόρφωσης της Βόρειας Μακεδονίας στην ονομασία

Την ματαίωση του Διεθνή αγώνα ταχύτητας Ν.Α. Ευρώπης αποφάσισε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας κατόπιν συνεννόησης με το υφυπουργείο Αθλητισμού, τη διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, το Δήμο Σερρών και τη Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών μετά τη μη συμμόρφωση της Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας στην ονομασία.

Η συγκεκριμένη ομοσπονδία, η αποστολή της οποίας έφτασε στις Σέρρες και στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών αρνήθηκε να συμμορφωθεί ως προς την ονομασία της με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να τηρήσει διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας.

«Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών μπορεί να συμμετέχουν οι ομοσπονδίες χρησιμοποιώντας τους όρους που αποδεχόμαστε διεθνώς. Τέτοιοι όροι οι οποίοι είναι μη αποδεκτοί, ειδικά στην Μακεδονία που τόσο έχουμε πληρώσει με το αίμα μας για να λεγόμαστε Μακεδόνες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε άλλες ονομασίες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Αντίθετη στο να γίνει ο αγώνας με αυτές τις προϋποθέσεις ήταν από την πρώτη στιγμή και η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών που έχει ενημερώσει με έγγραφο τους διαγωνιζόμενους.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας είναι:

«Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακοινώνουν ότι ο Διεθνής Αγώνας Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ματαιώνεται.

Αιτία της ματαίωσης του αγώνα η μη συμμόρφωση της διοργανώτριάς του, Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία αρνείτο να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της, παρά την σχετική ενημέρωση της ΟΜΑΕ και επέμενε να αυτοαποκαλείται και να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα, ως “Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας”.

Επιπλέον, ο αγώνας αντιμετώπιζε και ζητήματα ασφαλιστικών καλύψεων, τα οποία για την Ελληνική Πολιτεία και την Ομοσπονδία είναι κορυφαίας σημασίας και προσδιορίζονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA).

Ο αγώνας, που ζητούσε να τελέσει η Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων.

Να σημειωθεί ότι η ΟΜΑΕ διαθέτει και τα δύο απαραίτητα συμβόλαια, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν και αλλοδαπούς αγωνιζόμενους μετά από σχετικό επίσημο αίτημα. Αυτές οι διαδικασίες είναι γνωστές στις ομοσπονδίες, μέλη της FIA, όπως η ΟΜΑΕ και η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονιας. Τέτοιο αίτημα, ωστόσο, δεν υπεβλήθη ποτέ από την Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η ματαίωση αγώνων είναι πάντα δυσάρεστη. Παρότι οι ευθύνες των διοργανωτών είναι ξεκάθαρες, από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αναστάτωση σε όλους όσοι προγραμμάτισαν να συμμετάσχουν στον αγώνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ