Σέρρες: Καθυστερήσεις στην αποκομιδή σκουπιδιών

Array

Η ενημέρωση των Σερραίων δημοτών για την καθυστέρηση που προέκυψε στην αποκομιδή των σκουπιδιών κατά τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσε το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας.

Σέρρες: Καθυστερήσεις στην αποκομιδή σκουπιδιών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέντε απορριμματοφόρα παρουσίασαν βλάβη με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές της πόλης να καθυστερήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Παρόλα αυτά η Υπηρεσία καθαριότητας – όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- με 4 απορριμματοφόρα και τρεις βάρδιες καθημερινά αλλά και το Σαββατοκύριακο εργάστηκε ώστε να περισυλλεγούν όλα τα σκουπίδια.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Χράπας εξήγησε πως στον διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβου για την επισκευή των απορριμματοφόρων το 2017, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμιά εταιρεία με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση αρκετών μηνών για να επισκευαστούν τα απορριμματοφόρα που παρουσίασαν βλάβη.
Τόνισε επίσης πως τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ανάδειξη εργολάβου και σε σύντομο χρονικό διάστημα όλος ο στόλος των απορριμματοφόρων θα είναι διαθέσιμος για την περισσυλλογή των σκουπιδιών.
Χθες ο Δήμαρχος Σερρών ενημέρωσε επίσης πως ο Δήμος σε λίγους μήνες θα προμηθευτεί πέντε(5) καινούργια απορρμματοφόρα εκ των οποίων το ένα είναι από χορηγία του ΤΑΠ και ένα όχημα με γερανό για την συγκέντρωση ογκωδών αντικειμένων.
Επίσης μέσα στο 2018 θα προμηθευτεί 2.500 καινούργιους κάδους και θα τοποθετήσει τρεις(3) υπόγειους συμπιεζόμενους κάδους στο κέντρο της πόλης ,έναν από αυτούς κοντά στην οδό Π. Μελά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος