Σέρρες: Καθοριστικός ο αγροτικός τομέας στην ανάπτυξη του Νομού

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος , μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών.

Σέρρες: Καθοριστικός ο αγροτικός τομέας στην ανάπτυξη του ΝομούΕπεσήμανε πως από τη νέα ΚΑΠ θα διατεθούν 19,3 δις ευρώ ως ενίσχυση ή επιδότηση στους αγρότες της χώρας μας.

Στόχος του συνεδρίου, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες (26/9), ήταν η ανάδειξη των Σερραϊκών προϊόντων και ο ρόλος του νομού Σερρών στο νέο αγροδιατροφικό γίγνεσθαι.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές ο πρωτογενής τομέας με την ανάδειξη των σερραϊκών προϊόντων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νομού Σερρών οδηγώντας τον στο μέλλον.

Η καινοτομία και η αλλαγή αγροτικών καλλιεργειών μπορούν να δώσουν νέα προοπτική στον πρωτογενή τομέα, σημείωσαν.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως συνδιοργανωτης του Συνεδρίου, και ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, δια επιστολής, οι Σερραίοι βουλευτές Αναστάσιος Χατζηβασιλειου, Λευτέρης Αβραμακης και Κώστας Μπουμπας καθώς και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στυλιος, Η Κοινοβουλευτικη εκπρόσωπος της Ν. Δ και τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Αναπτυξης & Τροφίμων Χριστιανα Καλογήρου, ο Προϊστάμενος του τμήματος Χρηματοοικονομικων Ροών Δημήτριος Παππάς, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Απόστολος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρος Μάμαλης, και ο Διευθυντής Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, Γιάννης Χανιωτακης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος