Σέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤ

Ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους και στον αρχικό τους σχεδιασμό να δημιουργήσουν δυναμικό μπλόκο στον συνοριακό του Προμαχώνα εμφανίζονται οι Σερραίοι αγρότες. Σήμερα, τέταρτη μέρα των κινητοποιήσεών τους, βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, φτάνοντας σχεδόν στο ύψος των διοδίων της Εγνατίας, αφού προηγούμενος χρειάστηκε να παίξουν ένα ιδιότυπο … κυνηγητό με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αν και το χθεσινό κάλεσμα του αγροτοσυνδικαλιστή Παύλου Αραμπατζή για την ενίσχυση της δύναμης των τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα στην Εθνική Οδό Σερρών –Θεσσαλονίκη στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου ήταν για τις 10 το πρωί, η γενική συνέλευση των αγροτών πραγματοποιήθηκε δύο ώρες αργότερα.Σέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤ Η δύναμη των αγροτικών μηχανημάτων δεν αυξήθηκε, ενώ αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ήταν ο αριθμός των αγροτών που βρέθηκε στο σημείο και πήρε μέρος στη γενική συνέλευση. Ομόφωνα το σώμα αποφάσισε την μετακίνηση των μηχανημάτων από το σημείο και την μεταφορά τους στον κόμβο του Στρυμονικού για τη διακοπή της κυκλοφορίας Σερρών –Θεσσαλονίκης, απόφαση που όπως αποδείχθηκε ήταν μόνο για την παραπλάνηση των αστυνομικών αρχών.
Την ώρα που μια μερίδα αγροτών με τέσσερα αγροτικά μηχανήματα επιχειρούσε να σπάσει το ισχυρό μπλόκο των ΜΑΤ επί της Ε.Ο. Σερρών –Σιδηροκάστρου, συνάδερφοί τους με δεκαπέντε περίπου τρακτέρ κυκλικά παρέκαμπταν το μπλόκο της αστυνομίας με κατεύθυνση τον Προμαχώνα. Χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο : ακολούθησαν παρακαμπτηρίους, έσπασαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, πέρασαν μέσα από χωραφόδρομους, κατάφεραν να φτάσουν 10 χιλιόμετρα πριν από τον συνοριακό σταθμό, στη διασταύρωση των λουτρών Σιδηροκάστρου, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την άνοδό τους.Σέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤ

Σέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΑκολούθησε νέα ένταση και διαπληκτισμοί με τις αστυνομικές δυνάμεις και ολιγόλεπτος αποκλεισμός της κυκλοφορίας για τις νταλίκες ,στο ρεύμα προς Σέρρες. Οι αγρότες ακινητοποιούν τα μηχανήματά τους επί της Εγνατίας και πεζοί αποφασίσουν να κατευθυνθούν προς τον Προμαχώνα. Επόμενη διακοπή της πορείας τους από τα ΜΑΤ γίνεται στη γέφυρα Ν.Πετριτσίου, όπου στο σημείο φτάνουν και τρακτέρ από τα γύρω χωριά. Ακολουθεί νέα ένταση των αγροτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, για να καταλήξουν και πάλι με τα πόδια να κατευθύνονται προς τον Προμαχώνα. Ελάχιστα χιλιόμετρα πριν από τον συνοριακό σταθμό, λίγο πριν τα διόδια, προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό και διακοπή της κυκλοφορίας.Σέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤΣέρρες: Με κάθε τρόπο επιχειρούν να φτάσουν στον Προμαχώνα- Μικροεντάσεις αγροτών με ΜΑΤ
«Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω! Έχουμε κάθε δικαίωμα να επιλέξουμε τον τόπο που θα διαμαρτυρηθούμε. Κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε στον προορισμό μας » δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αγρότης Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Κασάπογλου. «Θα πρέπει να το καταλάβει η Πολιτεία ότι η αγανάκτησή μας περίσσεψε. Μας αφανίζουν. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα πρέπει όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις».
Το αγωνιστικό πλάνο της αυριανής ημέρας θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση των αγροτών, σε κάθε περίπτωση πάντως πρωταρχικός προορισμός παραμένει ο συνοριακός σταθμός τους Προμαχώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος