Σέρρες: Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού και τίθεται σε αμφισβήτηση το μέλλον των εργαζομένων.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών  ο πρόεδρος των εργαζομένων ο κ. Αθανάσιος Θεοδωρίδης είπε πως ξεκίνησε η αντίδραση των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα με στάση εργασίας και υπήρχε διάχυτη η πληροφορία πως μετά από μεγάλη αντίδραση και άλλων επαγγελματικών κλάδων και φορέων πανελλαδικά ,  η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε απόσυρση του. Όμως χθες η Ομοσπονδία τους ενημέρωσε πως  δεν θα γίνει απόσυρσή του και κατόπιν αυτού σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου.

Σέρρες: Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

«Η ΡΑΕ (Ρυθμστική Αρχή Ενέργειας) μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και αναλαμβάνει  την αρμοδιότητα ελέγχου των υπηρεσιών  υδάτων και αποβλήτων» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης υποστηρίζοντας  « θα υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο παντού, ουσιαστικά μη επιτρέποντας  στους δήμους, όπως σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει, να διατηρούν για χρόνια σταθερή την τιμή του νερού ή και να την μειώνουν ακόμη» σημειώνοντας  πως στο σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και οι συγχωνεύσεις όλων των ΔΕΥΑ, γεγονός που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

 Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε πως θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας ενός αγαθού  κοινής ωφελείας, όπως είναι το νερό, και ανέφερε πως κινητοποιήσεις γίνονται πανελλαδικά και θα συνεχίσουν να γίνονται ενώ για τη μορφή και τη διάρκειά τους θα αποφασίσουν με την Ομοσπονδία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος