Σέρρες: Καμπανάκι κινδύνου κατάρρευσης του ΕΣΥ έκρουσε ο  Aνδρέας Ξανθός

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έκρουσε απο τις Σέρρες ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τόνισε πως χρειάζεται ένα προοδευτικό σχέδιο για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας και την στήριξη του ΕΣΥ.

Ο κ. Ξανθός κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισήμανε ότι το Σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση και λόγω της διαρροής προσωπικού με την αναστολή εργασίας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Αναστέλλονται χειρουργεία, συμπτύσσονται κλινικές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά εκτός covid.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν μείνει πίσω σε κρίσιμα κομμάτια του πληθυσμού, ενώ υποτιμήθηκε η κατάσταση από την κυβέρνηση και τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών ιδιαίτερα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, αλλά χωρίς να δίνεται το δικαίωμα να τεθεί σε αμφισβήτηση το δικαίωμα τους στην εργασία και η αξιοπρέπεια τους.

Σέρρες: Καμπανάκι κινδύνου κατάρρευσης του ΕΣΥ έκρουσε ο  Aνδρέας ΞανθόςΓια την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι γενικότερο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του, δίνοντας ειδικά  κίνητρα στους αναισθησιολόγους, αλλά και σε άλλες κρίσιμες ειδικότητες.  Απαιτούνται μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα , είπε ο κ. Ξανθός.

Ο πρώην υπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του από το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του και πρόεδρο των γιατρών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Χρήστο  Χαϊδευτό, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με την διοίκηση του και τις διοικήσεις των γιατρών και των εργαζομένων, το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και το ΤΟΜΥ Σερρών.

Συνοδεύονταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, την πρώην βουλευτή, Αφροδίτη Σταμπουλή, το μέλος της Κ.Ε. Κώστα Καρπουχτσή και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μιχάλη Καρτερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος