Κ. Καραμανλής: Να ορισθούν οι Σέρρες ως έδρα του νέου Πανεπιστημίου

Να ορισθούν οι Σέρρες ως η έδρα του Πανεπιστημίου Κεντρικής Μακεδονίας, του νέου Ιδρύματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας, και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προτείνει ο Βουλευτής της ΝΔ στο Ν.Σερρών Κώστας Καραμανλής ο οποίος δεσμεύθηκε να ασκήσει κάθε δυνατή κοινοβουλευτική πίεση προς την επίτευξη αυτού του σκοπού, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ΤΕΙ Σερρών.

Κ. Καραμανλής: Να ορισθούν οι Σέρρες ως έδρα του νέου Πανεπιστημίου

Το επίκαιρο θέμα του μέλλοντος του ΤΕΙ Σερρών αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης του κ. βουλευτή με τη διοίκηση του Ιδρύματος και παρουσιάστηκε αναλυτικά στον κ. Καραμανλή η πορεία των συζητήσεων της πρόθεσης του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των Ιδρυμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιουλίου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, ανάμεσα στις διοικήσεις των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας, και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τη συγχώνευση των οποίων θα προέλθει το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας. Το νομοσχέδιο της συγχώνευσης αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου.

Πέρα, όμως, των όποιων διοικητικών ζητημάτων, ως ακανθώδες θέμα θεωρείται αυτό της έδρας του νέου Ιδρύματος, δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσανατολίζεται να την ορίσει στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σερραίου βουλευτή, στην οποία σημειώνεται πως ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του σε αυτό το ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι πάγια πρακτική σε όλη την Ευρώπη είναι η αποκέντρωση των ακαδημαϊκών τμημάτων, μια πρακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην περίπτωση του νέου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Τόνισε πως το ΤΕΙ Σερρών διαθέτει το καλύτερο ακαδημαϊκό campus κι ως εκ τούτου ως έδρα θα πρέπει να ορισθούν οι Σέρρες.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ, συμμετείχαν ο Πρύτανης κ. Δ. Χασάπης, και το σύνολο των Αντιπρυτάνεων, οι κ.κ. Μ.-Ε. Θεοδωρίδου – Σωτηρίου, Αν. Μωυσιάδης, Χ. Στρουθόπουλος και Κ. Δαυίδ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος