Σέρρες: Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τιμήθηκε σήμερα στη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη πόλη των Σερρών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης  εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ιερομ. Aγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

Σέρρες: Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής  Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχης Χρήστος Σγουρομάλλης, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Σερρών Ιωάννης Βασιλκαρίδης, ο αναπληρωτής Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών Νικόλαος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Π.Ε. Σερρών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος και ακολούθησε ομιλία με θέμα: «To Mωσαϊκό μιας Γενοκτονίας» από την κ. Ολυμπία Παχαδίρογλου, Φιλόλογο-Υποδιευθύντρια του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών-μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Αγιος Πολύκαρπος».

Σέρρες: Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος