Σέρρες: Ημέρα Δράσης για τους εργαζομένους στα Super Market

Με κεντρικό σύνθημα «στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι» την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και υγείας για τους εργαζόμενους στα super market διεκδικεί η Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων Ν. Σερρών, στο πλαίσιο της σημερινής  «Ημέρα Δράσης για τους εργαζομένους στα Super Market». Χαρακτηρίζοντας τα  σούπερ μάρκετ ως υγειονομικές βόμβες, η Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων υποστηρίζει πως σε συνθήκες πανδημίας οι εργαζόμενοι θα έπρεπε εξ’ αρχής να ήταν πλήρως προφυλαγμένοι με όλα τα μέσα προστασίας, να υπήρχε κατοχυρωμένο και υποχρεωτικό επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και κυρίως να είχαν μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με 8ωρο- πενθήμερο.

Σέρρες: Ημέρα Δράσης για τους εργαζομένους στα Super MarketΑπό νωρίς το πρωί, παρά την έντονη βροχόπτωση,μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Ν. Σερρών αλλά και εκλεγμένοι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από τις πόρτες σούπερ μάρκετ της πόλης των Σερρών και  κάλεσαν τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν ζητήματα προστασίας της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους και να καταγγελθούν οι όποιες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Ανακοινώσεις στήριξης

Την σημερινή δράση στηρίζουν με ανακοινώσεις τους οι διοικήσεις των  Συλλόγων  Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών και  Γυναικών Σερρών της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, όπως επίσης και των Σωματείων  Εργαζομένων Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών και ΙΚΑ Π.Ε. Σερρώνκαι της Επιτροπής Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Σέρρες: Ημέρα Δράσης για τους εργαζομένους στα Super MarketΜεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απριλίου
  • Να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος