Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών δήλωσε ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής Μεταναστών Σερρών απέδωσε πριν από λίγο στη Διοικήτριά της Δήμητρα Παναγιωτάκη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη και τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Ευάγγελο-Απόστολο Κωνσταντίνου είχε συνάντηση με τα στελέχη της Δομής, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες φιλοξενίας και τα έργα του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών δήλωσε ο Ν. ΜηταράκηςΣε δηλώσεις του υποστήριξε την αλλαγή εικόνας που παρουσιάζει το μεταναστευτικό στη Β. Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, υπογραμμίζοντας την μείωση του αριθμού των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών από 12 σε 10, όπως και την μείωση του ποσοστού αποσυμφόρησής τους, το οποίο αγγίζει στο 40%.

«Δώδεκα μήνες μετά την προηγούμενη επίσκεψη μου πλέον βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στο Μεταναστευτικό στη Βόρεια Ελλάδα. Από 12 δομές και 10 χιλιάδες διαμένοντες, είμαστε στις 10 δομές και 6 χιλιάδες διαμένοντες, 40% μείωση σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ στη δομή των Σερρών είναι 30% λιγότεροι διαμένοντες. Η μέση παραμονή πλέον είναι λίγοι μήνες αντί για λίγα χρόνια καθώς η διαδικασία ασύλου έχει επιταχυνθεί και μπορούμε να εκδίδουμε τις αποφάσεις σε ένα πολύ πιο εύλογο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση είπε ότι το 2020 ότι θα εφαρμόσει μια σκληρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Έθεσε δύο στόχος, την ουσιαστική μείωση των ροών και οι ροές έχουν μειωθεί κατά 85% το 12μηνό και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Οι νέες ελεγχόμενες δομές, με λιγότερους διαμένοντες, με πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ανταποκρίνονται σε αυτό που υποσχεθήκαμε στον Ελληνικό λαό. Βλέπουμε μπροστά μας πιθανή νέα πίεση στην περιοχή λόγω Αφγανιστάν αλλά έχουμε πει ξεκάθαρα και το έχει πει ο Πρωθυπουργός ότι η χώρα μας δεν θα ξαναδεχθεί να αποτελέσει την πύλη διέλευσης για κυκλώματα λαθροδιακινητών. Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα μας αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστική κρίση, συμμετέχει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε ως χώρα να σηκώσουμε ένα δυσανάλογο βάρος όπως έγινε το 2015. Δεν θα ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο κ Μηταράκης.

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών δήλωσε ο Ν. Μηταράκης

Την επίσκεψη του Υπουργού ακολούθησε και ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της μέρας ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στις Δομές Σιντικής και Διαβατών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος