Σέρρες: Γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας

Ενημερωτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας διοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιατρών Ε.Σ.Υ-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν. Σερρών και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Στόχος της ενημερωτικής δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών, ήταν η ενημέρωση των Σερραίων πολιτών αναφορικά με τα οφέλη της Φυσικής Δραστηριότητας. Μέλη του Συλλόγου Ιατρών Ε.Σ.Υ  διένειμαν έντυπο υλικό στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας, σε σχέση με την προαγωγή υγείας και της πρόληψης.

Σέρρες: Γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας

«Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας. Η δράση, σκοπό έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, στη καθημερινότητα μας, με στόχο την αντιμετώπιση των σημαντικότερων ασθενειών» είπε η Δήμαρχος Σερρών  Βαρβάρα Μητλιάγκα δίνοντας το παρών στην ενημερωτική δράση. Η Δήμαρχος Σερρών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Συλλόγου Ιατρών Ε.Σ.Υ-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την εν λόγω πρωτοβουλία. Παράλληλα, η Δήμαρχος Σερρών ενημερώθηκε από το Σύλλογο Ιατρών Ε.Σ.Υ, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως η έλλειψη πόρων και ανθρώπινου προσωπικού.

Σέρρες: Γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας

Η κ. Μητλιάγκα, εξήρε το έργο των ιατρών του ΕΣΥ και δήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει τις πρωτοβουλίες των γιατρών για την αναβάθμιση του τομέα υγείας, προς όφελος πολιτών. «Στηρίζουμε τους γιατρούς του ΕΣΥ, είμαστε στο πλευρό τους και είμαστε εδώ να δούμε πως μπορούμε να πιέσουμε ως Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» τόνισε η Δήμαρχος Σερρών.

Στη δράση το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος «Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πρόληψης» του Δήμου Σερρών, Νάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος με την ιδιότητα του γιατρού, υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τη φυσική δραστηριότητα, για την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος