Σέρρες: Φορείς και σωματεία διαδήλωσαν κατά του ν/σ για τις εργασιακές σχέσεις

Με περιορισμένη συμμετοχή σε σχέση με την πολυπληθή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 10ης Ιουνίου, συλλαλητήριο  ενάντια στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου, στην πλατεία Ελευθερίας, Σωματεία και Φορείς των Σερρών.

Με παλμό και συνθήματα οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «αντεργατικό τερατούργημα», υποστηρίζοντας πως η  κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει κυριολεκτικά τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και στην συνδικαλιστική δράση.

«Με το ηλεκτρονικό μητρώο, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και όλα αυτά, θέλουν να τελειώνουν με το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί εκείνο που τους απασχολεί είναι ο προσανατολισμός και η ταξικότητά του. Αλλά δεν τα έχουν ζυγιάσει καλά τα πράγματα… Οι εργαζόμενοι έχουν καταδικάσει στην συνείδησή τους αυτό το έκτρωμα και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να κερδίσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, αυτά που αρμόζουν στον σύγχρονο  τρόπο ζωής» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Δαλίσκα.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας, στη μία το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ