Η μαγεία της μαγειρικής, οι γεύσεις, το πάντρεμα των αισθήσεων, όλα μπερδεύτηκαν γλυκά στις Σέρρες στη διάρκεια τον 2ο Πανελλήνιου διαγωνισμού Μαγειρικής με τίτλο «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης» τον οποίο διοργάνωσαν η ΟΕΒΕΣ Σερρών και το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών και διαγωνίσθηκαν ξεδιπλώνοντας το μεράκι, το ταλέντο και τη φαντασία τους 170 σπουδαστές των ΙΕΚ όλης της χώρας, με την εποπτεία των εκπαιδευτών τους, διακεκριμένων Chef.
Παρών στην όλη διοργάνωση ο πολύπειρος και μακροβιότερος Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αθανάσιος Σκούρας ως βασικός κριτής του διαγωνισμού.
Ιδιαίτερο χώρο στη μεγαλύτερη συνάθροιση σεφ σε όλη την Ελλάδα είχαν τα τοπικά σερραϊκά προϊόντα . Τα καλούδια της σερραϊκής γης αποτέλεσαν εξαιρετική πρώτη ύλη για σπάνιας γεύσης εδέσματα και μαγειρεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης εκτέθηκαν σερραικά προϊόντα, έγιναν συναντήσεις διευθυντών ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων σίτισης με τους βραβευθέντες, καθώς και με τους εκπαιδευτές τους. Μετάλλια απονεμήθηκαν εκτός τους βραβευθέντες και σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, που διαγωνίσθηκαν με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, παρουσία Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος» οι οποίοι έκαναν και μια εξαιρετική παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ βλέμματα ενθουσιασμού «έκλεψαν» οι μικροί μαθητές που διαγωνίσθηκαν για τα υπέροχα πιάτα που έφτιαξαν.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ Σερρών και οι ΕΡΤ 3
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος