Ερώτηση Φ. Αραμπατζή για μη έγκαιρη απόδοση εισπράξεων στη ΔΕΗ

Απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για το θέμα της μη έγκαιρης απόδοσης των εισπράξεων λογαριασμών ρεύματος από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με την καταγγελία του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, που είδε το φως της δημοσιότητας, ζητά η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική Ερώτησή της.

Η κ. Αραμπατζή επικαλείται καταγγελίες – μαρτυρίες πολιτών, που έχουν περιέλθει σε γνώση της, σύμφωνα με τις οποίες, συγκεκριμένοι πελάτες – οφειλέτες της ΔΕΗ ενώ πλήρωσαν εμπρόθεσμα το λογαριασμό τους σε εξουσιοδοτημένα πρακτορεία των ΕΛΤΑ, εντούτοις ενημερώθηκαν εκ των υστέρων από τη ΔΕΗ ότι τα οφειλόμενα ποσά δεν φαίνονταν να έχουν αποδοθεί στη ΔΕΗ στην ώρα τους.
Παράλληλα, η Σερραία βουλευτής επισημαίνει τον κίνδυνο οι συγκεκριμένοι πολίτες αφενός να χάσουν το ποσό της έκπτωσης (15%) για την εμπρόθεσμη πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού τους αφετέρου κυρίως την ίδια την ρύθμιση οφειλών με τη ΔΕΗ για όσους έχουν προχωρήσει σε σχετικό διακανονισμό με την εταιρία.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, κάνει λόγο και για μη εμπρόθεσμη καταβολή οφειλόμενων ποσών από τα ΕΛΤΑ σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών.
Η κ. Αραμπατζή ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει για το ποια μέτρα έχει λάβει για την αντιμετώπιση του προβλήματος προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές – πολίτες και να διαφυλαχθεί το κύρος και η φερεγγυότητα των ΕΛΤΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος