Σέρρες: Καταγγέλλουν “φακέλωμα” πολιτών από ιδιωτική εταιρεία

Το φακέλωμα πολιτών από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών, έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, για τους υπουργούς  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφορμή για την Ερώτηση στάθηκε έκθεση που εκπόνησε η εταιρεία “One Team Α.Ε.” για λογαριασμό των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) για τη διερεύνηση των αιτιών της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία παρά τις καταγγελίες πολιτών προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τη γενική κατακραυγή, μπλόκαρε το link στο οποίο είχε δημοσιευθεί η έκθεση, ενώ ταυτόχρονα εμφάνισε την υπόθεση ως “υποκλοπή στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας” και “πιθανή παραποίηση” των όσων διαλαμβάνονταν στο πόνημά της.

Τα ΕΛ.ΠΕ., διαψεύδοντας την “One Team A.E.”, προχώρησαν σε καταγγελία της σύμβασης, ζητώντας ταυτόχρονα “συγγνώμη από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις αντιδεοντολογικές αναφορές της έκθεσης”, η οποία , σημειωτέον, επρόκειτο να παραδοθεί στα ΕΛ.ΠΕ. στις 31/10/2017.

Επειδή,  η συστηματική καταγραφή της δράσης πολιτών που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και συλλόγους καθώς και Δημοτικών Συμβούλων, παραβιάζει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς,

Γιατί η Αστυνομία αρνήθηκε να παραλάβει σχετική καταγγελία, σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες, αν τηρήθηκε το υπάρχον  νομικό πλαίσιο, τι είδους έκθεση παρήγγειλαν τα ΕΛΠΕ στην εταιρεία και για ποιο σκοπό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος