Την παράταση στις δηλώσεις ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες Αρώνιας ζητά η Π.Ε. Σερρών με σχετική επιστολή της προς τον ΕΛΓΑ.
Μετά από επιτόπια επίσκεψη γεωπόνων της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ, σε καλλιέργειες με Αρώνια στην Π.Ε. Σερρών, οπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο προϊσταμενος της Διεύθυνσης κ. Ρόιδος, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σταφιδοποίησης των καρπών, το οποίο οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε στη συγκομιδή του προϊόντος και έτσι είχε παρέλθει η περίοδος αναγγελίας της ζημιάς και δηλώσεων που επιτρέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ να γίνουν από τους παραγωγούς.
Η Περιφερειακή Ενότητα ζητά να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ζημιάς, κατ εξαίρεση, γιατί το πλήγμα που υπέστησαν οι παραγωγοί , ποιοτικά και ποσοτικά είναι μεγάλο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος