Σέρρες: Επισημοποιείται η λειτουργία τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ – Το Σάββατο η υπογραφή της σύμβασης

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Σερρών και της διοίκησης της  ΑΣΠΑΙΤΕ, επισημοποιείται αύριο η λειτουργία δύο προγραμμάτων της  Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην πόλη των Σερρών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Η λειτουργία των τμημάτων περιλαμβάνεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που ήδη προκήρυξε η σχολή και αφορά 200 θέσεις σπουδαστών.

«Με το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης, οι σπουδαστές οδηγούνται στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Σερρών, καθώς παρέχεται πλέον η δυνατότητα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ διευκολύνοντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επί σειρά ετών αναγκάζονταν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Με την λειτουργία των Προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες στηρίζουμε αφενός την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και υποψηφίων εκπαιδευτικών του νομού μας και αφετέρου προσελκύουμε ενδιαφερόμενους και από τις όμορες και όχι περιοχές», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος  από την προηγούμενη χρονιά ανέλαβε πρωτοβουλία για την ίδρυση των τμημάτων στις Σέρρες, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τη διοίκησή της.

Σέρρες: Επισημοποιείται η λειτουργία τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ  – Το Σάββατο η υπογραφή της σύμβασηςΤο Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων και τελετών στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιώργος Χατζαράκης θα υπογράψουν την σχετική προγραμματική σύμβαση, ενόψει της λειτουργίας των δύο προγραμμάτων της Σχολής στις Σέρρες .

Στις εγκαταστάσεις του 4ου Γενικού Λυκείου θα λειτουργήσουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και το Ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό.

Ο Δήμος Σερρών θα παραχωρήσει στην ΑΣΠΑΙΤΕ αίθουσες διδασκαλίας, χώρο γραμματειακής υποστήριξης και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Η/Υ με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, ενώ παράλληλα θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του τμήματος..

Η εισαγωγή των σπουδαστών θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις  14 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως τις 24 Αυγούστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος