Σέρρες: Επετειακές εκδηλώσεις για το Ύψωμα 731

Επετειακές εκδηλώσεις για το Ύψωμα 731, θα πραγματοποιηθούν στις Σέρρες την Κυριακή, 8 Μαρτίου. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με συμμετέχοντα το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών.

«Η συμμετοχή των Σερραίων του 19ου Συντάγματος Πεζικού στην εποποιία του Υψώματος 731 το Μάρτιο του ’41, είναι ένα σημαντικότατο γεγονός της πρόσφατης ιστορίας μας, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό στην τοπική μας κοινωνία.Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών πρότεινε με ομόφωνη απόφασή του την καθιέρωση της 9ης Μαρτίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας, με σκοπό να τιμήσουμε τους Σερραίους ήρωες, που το Μάρτιο του ’41 στάθηκαν ανυποχώρητοι φρουροί των συνόρων της πατρίδας μας και φύλαξαν τις νέες Θερμοπύλες του Υψώματος 731» δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Είναι μια θυσία δικών μας ανθρώπων, Σερραίων, η οποία δεν είναι γνωστή, έχουμε όμως υποχρέωση και να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι αυτήν τη στιγμή» τόνισε ο Αντιπεριφεριάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος καλώντας τους Σερραίους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις

Οι επετειακές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Εμμανουήλ Παππά και στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στα “ΑΣΤΕΡΙΑ” του Δήμου Σερρών, ημερίδα με ομιλητές το Σερραίο συγγραφέα-ιστορικό Ηλία Κοτρίδη και τον πρώην Υπουργό, κ. Γεώργιο Σούρλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος