Σέρρες: Ενισχύεται το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Mε την προμήθεια επιπλέον 500 κάδων, στην ενίσχυση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης προχωρά ο Δήμος Σερρών, κάνοντας πράξη την ιδέα της βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερρών, στόχος της ενίσχυσης του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης είναι, αφενός, λιγότερα οικιακά οργανικά απορρίμματα αλλά και φυτικά υπολείμματα των κήπων στους κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων προς ενίσχυση της Διαλογής στην Πηγή, και, αφετέρου, η διαχείριση του οργανικού κλάσματος προς την παραγωγή σταθεροποιημένου κόμποστ υψηλής θρεπτικής αξίας για τα φυτά.

 

«Η οικιακή κομποστοποίηση εντάσσεται σε μία συνολική στρατηγική αντιμετώπισης των θεμάτων καθαριότητας. Ήδη, προχωρήσαμε στην ενίσχυση της καθαριότητας σε πρώτη φάση με τετράμηνες συμβάσεις, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο»  δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσάφης. Οι νέοι κάδοι χωρητικότητας 350L θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά που έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο-αίτηση και διαθέτουν κατοικία με κήπο τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου.  Έως σήμερα έχουν κατατεθεί 191 αιτήσεις δημοτών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ