Σέρρες: «Ενεργώ ως πολίτης»

Με στόχο τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών για τη βελτίωση της ζωής όλων μας, με ουσιαστικές δράσεις – παρεμβάσεις, υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη «Ενεργώ ως πολίτης» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Α.Κ Λασκαρίδης.
Σέρρες: «Ενεργώ ως πολίτης»Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Ιανουάριος -Ιούνιος 2022, από το 1ο Γυμνάσιο Σερρών, 1ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών, Δημοτικό Σχολείο Χωριστής Δράμας. Περιφερειακός συντονιστής ήταν ο κ. Ιωάννης Πούλιος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Σέρρες: «Ενεργώ ως πολίτης»

Σέρρες: «Ενεργώ ως πολίτης»Το πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης» (που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) αποτελεί μία πρόταση προσέγγισης θεμάτων που συνδέονται με τη συμμετοχή στη δημοκρατία και στη δημόσια πολιτική όχι επίσημα μέσω αξιωμάτων αλλά ως πολίτες. Επίσης, δίνει έμφαση στην τοποθέτηση και δράση με προστιθέμενη αξία και προσεγγίζει θέματα που συνδέονται με τη ζωή στην κοινότητα – την ευρεία, αλλά και την παγκόσμια – μέσω διαδικασιών διερευνητικής και βιωματικής μάθησης.

Σέρρες: «Ενεργώ ως πολίτης» Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) και όλων των τύπων σχολείων. Εφαρμόστηκε ως πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων και οι συμμετέχοντες/σες εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν και είχαν στη διάθεσή τους οδηγίες δραστηριοτήτων τις οποίες κλήθηκαν να αναπτύξουν μέσα στην τάξη τους με βάση το μαθησιακό ενδιαφέρον και την ετοιμότητα των μαθητών τους.Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2022 και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος στην εισαγωγική επιμόρφωση η οποία έγινε το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 (3 διαδικτυακές επιμορφωτικές ημερίδες).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος