Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου

Τα εγκαίνια του νέου κόμβου της οργάνωσης Women Act έγιναν χθες το βράδυ (13/5) σε μια εντυπωσιακά πολυπληθή εκδήλωση με τίτλο “Γυναίκες στη Δημόσια Σφαίρα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη” .
Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός πυρήνα δράσης της οργάνωσης Women Act στις Σέρρες ανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
«Το μήνυμα είναι συγκεκριμένο, είμαστε στο 2022 και δυστυχώς τα έμφυλα στερεότυπα είναι ακόμη εδώ, δυστυχώς ακόμα υπάρχουν διακρίσεις και εδώ θέλω να απευθύνω μια έκκληση σε όλους τους πολίτες και σε μένα, να σκεφτόμαστε πόσες φορές την ημέρα ασυνείδητα με τα λόγια ή τις πράξεις μας διαχωρίζουμε τους άντρες από τις γυναίκες και το αντίθετο και γι αυτό ευθύνη έχουμε όλοι, έχουν ευθύνη πρώτα οι άντρες αλλά έχουν ευθύνη πολλές φορές και οι γυναίκες, διότι οι γυναίκες είναι αυτές που ανατρέφουν τα αγόρια παιδιά τους και έχουν και εκείνες την ευθύνη από μικρά να τα εκπαιδεύσουν ώστε να ξέρουν ότι ο 21ος αιώνας που ζούμε σήμερα , είναι ο αιώνας όλων των Ελλήνων, χωρίς διαχωρισμούς σε μια κοινωνία συμπεριληπτική σε μια κοινωνία ίση και δίκαιη.” δήλωσε μεταξυ άλλων ο ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.ΧατζηβασιλείουΣέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση, ήταν η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη .«Για μας το ζήτημα της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στα κοινά είναι ζήτημα δημοκρατίας(…). Δυστυχώς πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη και για αυτό είμαστε εμείς εδώ γιατί θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η ισχυρότερη συμμετοχή στα κοινά σημαίνει και μεγαλύτερη ποιότητα και στη δημοκρατία μας και στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας γιατί η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική ζωή σημαίνει μεγαλύτερη ανάπτυξη.(…) Το μέλλον μας ανήκει δυναμικά και δυνατά» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.
Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
Με γλαφυρό τρόπο και ουσιαστικό λόγο οι ομιλήτριες Μαρία Αναστασιάδου Πρόεδρος του ΔΣ της FIBRAN, η Νέλλη Ευθυμίου ιατρός, η Βασιλική Πέτσα, Πρόεδρος του Συλλόγου “Σερραίες Μανούλες” και η Ελπίδα Σιδηροπούλου, κτηνοτρόφος μετέφεραν την εμπειρία τους από τη διαδρομή τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της γυναικείας συμμετοχής σε θέσεις ευθύνης.
Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μαρία Γιαννιού, συνιδρύτρια της οργάνωσης Women Act η οποία εξήγησε ότι η Women Act είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, μη κομματική που στόχο έχει να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις βοηθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων στη δημόσια σφαίρα.
«Η Οργάνωση  εκτός από δικτύωση σε όλη την περιφέρεια της Ελληνικής κοινωνίας, προσφέρει δεξιότητες στις γυναίκες που μπορούν να παρακολουθήσουν τις ακαδημίες ηγεσίας μας , προσφέρει εμπειρίες, ανοίγματα σε νέες θέσεις εργασίας, γενικά προσφέρει στις γυναίκες όλα αυτά τα εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν για να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά αξίζουν» τόνισε η κ. Γιαννιού
Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
Παρούσα στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη η οποία βρίσκεται στις Σέρρες για τα σημερινά εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» που θα πραγματοποιήσει η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στις 12 το μεσημέρι.
Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
Σέρρες: Έναρξη νέου κόμβου της Women Act με πρωτοβουλία Τ.Χατζηβασιλείου
Ανδρες και γυναίκες της Τ.Α έδωσαν το παρών στην εκδήλωση όπως ο Βουλευτής της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Εμμ.Παππά Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, επίσης η Αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δεσποτίδης, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος