Σέρρες: «Ένα τραγούδι για τον Νίκο» – Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ν. Αργυριάδη

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ιατρό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ Νίκο Αργυριάδη, που έφυγε πρόωρα από την ζωή πριν από ένα χρόνο, διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 21:00, στην αίθουσα Αστέρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την συνέργεια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών.

«Ο Νίκος ήταν μια προσωπικότητα που υπερέβαινε τα κομματικά όρια του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένας αριστερός με ευαισθησίες, ένας αλληλέγγυος, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ένας οικογενειάρχης, ευρύτερα αποδεκτός από την τοπική κοινωνία. Ο Νίκος ένωνε και δεν χώριζε τους ανθρώπους, στήριζε αδύναμους ενώ πορεύτηκε σεμνά πολιτικά, πάντοτε από τις γραμμές της Αριστεράς, αλλά δεν ξεχώριζε τους ανθρώπους με αυτό και δεν κυνηγούσε αξιώματα το οποίο θα μπορούσε να κάνει» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μιχάλης Καρτερός, υπογραμμίζοντας ότι ο Νίκος Αργυριάδης ήταν ταγμένος στην επιστήμη του, στην οικογένεια του και στην αριστερά από το μετερίζι, το οποίο ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει.

Ο κ. Καρτερός τόνισε ότι μέσα από μια σεμνή τελετή, αντάξια της προσωπικότητας του Νίκου Αργυριάδη θα τιμηθεί η μνήμη του, έκανε αναφορά στους ανθρώπους που θα μιλήσουν στην εκδήλωση ενώ ευχαρίστησε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, το ΔΗΠΕΘΕ και προσωπικά τον καλλιτεχνικό διευθυντή, συνθέτη Γιώργο Ανδρέου που θα επιμεληθεί το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης με τραγούδια που αγαπούσε ο Νίκος Αργυριάδης.

Σέρρες: «Ένα τραγούδι για τον Νίκο» – Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ν. Αργυριάδη«Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτήν την εκδήλωση. Ο Νίκος Αργυριάδης ήταν ένας εξαιρετικός, άνθρωπος, μια ισχυρή προσωπικότητα, με κοινωνική δράση, ένας άνθρωπος υψηλού κύρους. Είναι μεγάλη η απουσία του και για την πόλη και για όλους μας» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Γιώργος Ανδρέου υπογραμμίζοντας ότι το ΔΗΠΕΘΕ είναι πάντα κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Με μεγάλη χαρά εγώ θα χρησιμοποιήσω την άλλη μου ιδιότητα, του μουσικού, του συνθέτη και του πιανίστα και μαζί με τον εξαιρετικό νέο Σερραίο τραγουδιστή Νίκο Αλεξιάδη, θα παίξουμε τραγούδια που γνωρίζω ότι αρέσαν στον Νίκο κι εγώ προσωπικά με τα τραγούδια αυτά θα τον τιμήσω από καρδιάς. Η εκδήλωσε έχει στόχο να μας αποκαλύψει διάφορες πτυχές της προσωπικότητας του» είπε ο κ. Ανδρέου.

Σέρρες: «Ένα τραγούδι για τον Νίκο» – Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ν. Αργυριάδη«Υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άξιοι τιμής. Υπάρχουν όμως κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι αποδείξανε με το ήθος τους μέσα στη ζωή τους και δυστυχώς με τον πρόωρο χαμό τους ότι οφείλουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να τους θυμόμαστε και ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Νίκος» είπε ο ειδικός γαστρεντερολόγος Χάρης Τσιώνης, ενώ συγκινημένος υπογράμμισε ότι είχε την ατυχία σε μικρό χρονικό διάστημα να χάσει δύο πολύτιμους φίλους του, τον Νίκο Αργυριάδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σιαμάγκα. «Με το ήθος αυτών των ανθρώπων μπορούμε να διδάξουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους και κυρίως να γίνουμε εμείς καλύτεροι μέσα από την αναδρομή της δικής τους ζωής, το χαμόγελο, το ήθος, την πραότητα του Νίκου» είπε ο κ. Τσιώνης. Η συντονίστρια, και «ψυχή» της εκδήλωσης, Δήμητρα Τσεσμετζή- Μαραγκάκη, τόνισε ότι ο Νίκος Αργυριάδης μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν παρών αισιόδοξος δίπλα σε όλους. «Ήξερε ότι φεύγει κι όμως ήταν δίπλα σε όλους του αγώνες των συνανθρώπων του» είπε η κ. Μαραγκάκη.

Για τη ζωή του, την κοινωνική, ανθρωπιστική, επιστημονική και πολιτική δράση του Νίκου Αργυριάδη θα μιλήσουν: ο Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώην Υπουργός Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην αντιδήμαρχος Σερρών Στέλιος Σαουλίδης, ο γιατρός Χάρης Τσιώνης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Σάββας Ρίζος, ο Συντονιστής Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλης Καρτερός.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος