Σέρρες: Έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία Σερρών.

Οι έλεγχοι, που άρχισαν μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, επικεντρώνονται στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και στην τήρηση των μέτρων υγιεινής για εργαζόμενους και πολίτες.

Σέρρες: Έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος«Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, ταυτόχρονα δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.Για εμάς είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η διασφάλιση της υγείας πολιτών και εργαζομένων καθώς και ο σεβασμός στον δημόσιο χώρο», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σέρρες: Έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντοςΣε πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν επαγγελματίες και εργαζόμενους για τα μέτρα που καθορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1814/Β/29-4-2021) καθώς και για την υποχρέωσή τους να υποβάλλουν αίτηση για το 2021 για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα.
Οι αιτήσεις για την έκδοση νόμιμων αδειών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου υποβάλλονται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας.

Σέρρες: Έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σε δεύτερο στάδιο,οι έλεγχοι θα κλιμακωθούν με την επιβολή προστίμων σε καταστήματα, όπου διαπιστώνεται ότι δεν εφαρμόζονται όσα προβλέπει η νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος