Σέρρες: Έκτακτη ενίσχυση με ένα ασθενοφόρο – Δρομολογούνται προς έγκριση 10 θέσεις πληρωμάτων

Ενισχύεται από σήμερα (17.1.2022) ο στόλος ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στις Σέρρες – για όσο διάστημα χρειασθεί – από την 6η Περιφέρεια ΕΚΑΒ (Τομέας Σερρών) και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα εκ περιτροπής, κυρίως για διακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το Νοσοκομείο Σερρών προς Νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας του Νοσοκομείου Σερρών λόγω κορονοϊού είπε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής 6ης & 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Χαρίλαος Λώτης «Με αυτή τη λογική και σε συνεργασία με τους διασώστες -συνεργάτες μου στο Ν.Σερρών αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το Νομό για να «ανασάνει» και το Νοσοκομείο, το οποίο αυτή την στιγμή διανύει μια περίοδο αυξημένου φόρτου εργασίας. Αποφασίσαμε λοιπόν να διαθέσουμε ένα επιπλέον ασθενοφόρο σε ετοιμότητα μόνο για διακομιδές ασθενών με covid σε Νοσοκομεία εκτός Σερρών και εκ περιτροπής ανάλογα με τις κλήσεις για διακομιδές το ασθενοφόρο θα μπαίνει πότε πρωί ή μεσημέρι ή βράδυ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λώτης.

Προς έγκριση 10 θέσεις πληρωμάτων για την Π.Ε Σερρών
Επίσης ο Διευθυντής 6ης & 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Σερρών πως θα δρομολογηθούν προς έγκριση 10 θέσεις για πληρώματα του ΕΚΑΒ για το Ν.Σερρών, συμπληρώνοντας, πως, όταν θα κυλήσει η διαδικασία, θα μπορέσει να ενημερώσει αναλυτικότερα.

Έγκριση 26 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ για Περιφέρεια ΑΜΘ
Παράλληλα ο κ. Λώτης ανέφερε, πως ήδη έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για την 6η Περιφέρεια  -με την έγκριση του Υπουργείου- 26 ασθενοφόρα, (20 απλά και έξι κινητές μονάδες). «Είμαστε η μόνη Περιφέρεια (Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης), στην οποία εντάσσεται και ο Νομός Σερρών, παρά το γεγονός ότι διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης, που καταφέρουμε να πάρουμε μεγαλύτερο αριθμό ασθενοφόρων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λώτης σημειώνοντας, πως η κατανομή θα γίνει μέσω της Περιφέρειας όπου θα έρθουν σε συνεννόηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος