Σέρρες: Εκδήλωση δημοσιότητας του έργου Cultural Dipole

Τα βήματα που έχουν γίνει και η πρόοδος που σημειώθηκε για τη υλοποίηση του έργου δημιουργία Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες, θα παρουσιασθούν στην πρώτη εκδήλωση δημοσιότητας του έργου Cultural Dipole, ‘‘Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή’’ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ.Σέρρες: Εκδήλωση δημοσιότητας του έργου Cultural Dipole
Το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG V-A GREECE-BULGARIA 2014-2020 περιλαμβάνει τη δημιουργία Πινακοθήκης στις Σέρρες (πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά) – συνολικού προϋπολογισμού 852.000 ευρώ- που θα φιλοξενήσει μέρος των έργων του σπουδαίου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη και τη δημιουργία ενός Πολυθεματικού Μουσείου στο Petrich στη Βουλγαρία.

Σέρρες: Εκδήλωση δημοσιότητας του έργου Cultural DipoleΑρ. Νανιόπουλος: “Οι Σέρρες αποκτούν ένα σημαντικό κόσμημα”
«Οι Σέρρες αποκτούν ένα πολύ σημαντικό κόσμημα, ένα διατηρητέο κτήριο, το οποίο αναστηλώνεται, μια συλλογή έργων τέχνης του Κωνσταντίνου Ξενάκη, ένα μουσείο πανευρωπαϊκών προδιαγραφών το οποίο σχεδιάζουν ίσως οι καλύτεροι Μουσειολόγοι της χώρας , μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια, η οποία εντατικοποιήθηκε επί δημαρχίας Πέτρου Αγγελίδη και βρήκε έδαφος υλοποίησης από 1.9.2017» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του Σωματείου «Σερραίων Πολιτεία» Αριστοτέλης Νανιόπουλος παρουσία του Κωνσταντίνου Ξενάκη ο οποίος χάρισε μέρος των έργων του για τη δημιουργία της Πινακοθήκης.

Σέρρες: Εκδήλωση δημοσιότητας του έργου Cultural DipoleΚωνσταντίνος Ξενάκης: ” Ευχαριστώ τους Σερραίους που με έκαναν να έρθω εδώ και πάλι”
«Ένα μεγάλο καλημέρα σε αυτή την πόλη που αρχίζει να μου ανήκει, αισθάνομαι τόσο άνετα που αν είναι η καταγωγή μου Σερραίος ή όχι, είναι τελείως περιττή» είπε ο σπουδαίος καλλιτέχνης ευχαριστώντας τους Σερραίους .
Κάλεσμα σε όλους απήυθυνε ο Αντιδήμαρχος έργων Ηλίας Γκότσης ο οποίος κάλεσε όλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το project του έργου της Πινακοθήκης “Κωσταντίνος Ξενάκης”.
Ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε ο τον σπουδαίο καλλιτέχνη Κωσταντίνο Ξενάκη για την παραχώρηση ενός μέρους από τους διάσημους πίνακές του στο Δήμο Σερρών, τον Καθηγητή Αριστοτέλη Νανιόπουλο για όλες τις ενέργειες που έκανε ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την κατασκευή της Πινακοθήκης. Καθώς και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών για τη συνδρομή τους στην ολοκλήρωση των μελετών για την ένταξη στο ευρωπαικό πρόγραμμα είπε ο κ.Γκότσης.

Σέρρες: Εκδήλωση δημοσιότητας του έργου Cultural DipoleΣτο έργο συμμετέχουν τέσσερις εταίροι: ο Δήμος Σερρών (επικεφαλής εταίρος), ο Δήμος Petrich της Βουλγαρίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/ Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Την πρόταση επίσης υποστηρίζουν το Σωματείο “ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και η “Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών” (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ).
Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου καθώς και ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ξενάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος