Ανεφοδιασμό με καύσιμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Σερρών έκαναν Ρουμάνοι πυροσβέστες που έφτασαν χθες αργά το βράδυ στη χώρα μας για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Η πολυάριθμη ομάδα πυροσβεστών από την Ρουμανία, αποτελούμενη από 10 υδροφόρα και βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα εισήλθε στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα με πρώτη στάση τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών όπου εκτός από ανεφοδιασμό για καύσιμα τους παρασχέθηκαν όλα τα αναγκαία στο πλαίσιο της Ελληνικής φιλοξενίας.
Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες ήρθαν στη χώρα μας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού προεγκαταστάσεις ξένων πυροσβεστικών αποστολών για την αντιπυρική περίοδο του 2025 και μετά τη στάση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών με τη συνοδεία οχήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνέχισαν το ταξίδι τους για την Βάση επιχειρήσεων στη Νέα Μάκρη Αττικής, όπου και θα παραμείνουν και θα επιχειρούν για διάστημα 45 ημερών.
Εκτός από τη Ρουμανία, αντίστοιχες ομάδες για το καλοκαίρι του 2025 ενισχύουν τις Ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις, από Βουλγαρία, Μολδαβία, Τσεχία και Γαλλία.
Αντίστοιχα για διάστημα δύο εβδομάδων ειδική πυροσβεστική ομάδα Ελλήνων πυροσβεστών θα εγκατασταθεί στην Κορσική της Γαλλίας, παρέχοντας υπηρεσίες δασοπυροσβεσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος