Σέρρες: Έφτασαν από τον Προμαχώνα οι Τσέχοι πυροσβέστες με προορισμό τον Έβρο (βίντεο)

Στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης η Τσέχικη Πυροσβεστική Αποστολή, για την ενίσχυση της χώρας μας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών του Έβρου.

Η αποστολή από την Τσεχία αποτελείται από 64 πυροσβέστες (οι επτά αποτελούν το νοσηλευτικό προσωπικό), με 34 πυροσβεστικά και βοηθητικά οχήματα διαφόρων τύπων και θα αναπτυχθεί στην περιοχή των Φερών Έβρου για διάστημα περίπου μιας εβδομάδος.

Σέρρες: Έφτασαν από τον Προμαχώνα οι Τσέχοι πυροσβέστες με προορισμό τον Έβρο (βίντεο)

Οι Τσέχοι ήρθαν στη χώρα μας, μετά από σχετικό αίτημα συνδρομής που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM).

Η αποστολή των Τσέχων πέρασε τα σύνορα και κατευθύνθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για ανεφοδιασμό με καύσιμα με τους Σερραίους πυροσβέστες να τους υποδέχονται και να αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά άριστοι οικοδεσπότες.

Σέρρες: Έφτασαν από τον Προμαχώνα οι Τσέχοι πυροσβέστες με προορισμό τον Έβρο (βίντεο)

Δύο Σερραίοι Σύνδεσμοι Αξιωματικοί (Liaison Officers), ο πυραγός Δημήτρης Δεβετζής και ο διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σιδηροκάστρου  Ανθυποπυραγός Γιάννης Μήλτσιος συνοδεύουν την αποστολή για όλο το διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος