Σέρρες: «Δώρισε σχολικά είδη – χάρισε χαμόγελα»

«Δώρισε σχολικά είδη – χάρισε χαμόγελα» λέγεται η εθελοντική δράση που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και τον σύλλογο «Σερραίες Μανούλες».

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, χαρτικά κ.α., τα οποία είναι είτε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, είτε καινούρια , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών, που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

Σέρρες: «Δώρισε σχολικά είδη – χάρισε χαμόγελα»Κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη ανέφερε: “Προχωράμε στη δράση «Δώρισε σχολικά είδη – Χάρισε χαμόγελα», στο πλαίσιο ενίσχυσης και ανακούφισης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονται σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Θα επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό και προσοχή στα προσωπικά δεδομένα, ώστε να μην γνωστοποιηθούν σε καμία περίπτωση τα στοιχεία των παιδιών και των οικογενειών τους».
Ενθουσιασμένος δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης Δεσποτίδης για τη συμμετοχή στη δράση : «Από την πλευρά της η Αντιδημαρχία Παιδείας, σε συνεργασία και σύμπραξη με τους διευθυντές των σχολείων, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων θα προσπαθήσουμε
να συγκεντρώσουμε τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη πάντα με απόλυτο σεβασμό και σύνεση στα προσωπικά δεδομένα και με τη διακριτικότητα που απαιτείται
».
Σέρρες: «Δώρισε σχολικά είδη – χάρισε χαμόγελα»

“Κάθε Σεπτέμβρη σε ετοιμότητα οι Σερραίες Μανούλες”
«Κάθε Σεπτέμβρη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Σερραίες Μανούλες είναι σε ετοιμότητα για να καλύψει τυχόν σχολικές ανάγκες παιδιών. Με την αμέριστη υποστήριξη επαγγελματιών και ιδιωτών έχουμε συμβάλλει στην στήριξη μεμονωμένων παιδιών, σχολείων και δομών. Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων συμπράττουμε με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και την Αντιδημαρχία Παιδείας, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά να πάνε σχολείο με καινούργια τσάντα και σχολικά είδη. Όλοι μαζί πάμε Σχολείο με χαμόγελο», τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Συλλόγου Σερραίες Μανούλες κ.Βασιλική Πέτσα.

Που πρέπει να απευθύνονται όσοι θέλουν να συμμετέχουν
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική δράση και να χαρίσουν σχολικά είδη ή ακόμη και να αναφέρουν αν γνωρίζουν κάποια ευπαθή οικογένεια που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο οικονομικό βάρος της αγοράς των απαιτούμενων ειδών για το σχολείο, μπορούν να καλούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα τηλέφωνα 2321 0 68917 και 2321 0 68900 ή να στείλουν μήνυμα στο σύλλογο Σερραίες μανούλες στα email: kediser@gmail.com και sermothers@gmail.com και στο FB στις σελίδες: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών και Σύλλογος Σερραίες Μανούλες.
Όλα τα είδη συγκεντρώνονται στο ισόγειο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στην οδό Εθνικής Αντίστασης 34, στην πόλη των Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος