Σέρρες: Διαβούλευση για τον σχεδιασμό του νέου LEADER

Σε πρόγραμμα ανοικτής διαβούλευσης με τους φορείς της Π.Ε. Σερρών και τον τοπικό πληθυσμό προχωρά η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. με σκοπό την σχεδίαση του τοπικού προγράμματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου προγράμματος LEADER .

Ύστερα από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υποβολή προτάσεων για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης ξεκίνησε ήδη η προπαρασκευαστική διαδικασία για την επιλογή των τοπικών προγραμμάτων, των περιοχών παρέμβασης και των Ομάδων Τοπικής Δράσης.
Σύμφωνα με την συντονίστρια του τοπικού προγράμματος LEADER, Ελένη Τριανταφύλλου, σκοπός είναι να ενισχυθούν «νέες και πιο καινοτόμες» προσεγγίσεις με βάση τα καινούργια αναπτυξιακά δεδομένα και εργαλεία (όπως τάση επιστροφής νέων στην ύπαιθρο, κοινωνικές πρωτοβουλίες, ενίσχυση βραχέων αλυσίδων και εναλλακτικών καναλιών διάθεσης αγροτικών προϊόντων, διασύνδεση αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον), αυξάνοντας σχετικές συνέργειες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών σύμφωνα με τον αναπτυξιακό και στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας για την αγροτική ανάπτυξη.
Η διαβούλευση θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση σχετίζεται με την προετοιμασία του τοπικού προγράμματος και ειδικότερα το εταιρικό σχήμα του φορέα και τον καθορισμό της περιοχής εφαρμογής του τοπικού προγράμματος και η δεύτερη φάση αφορά αποκλειστικά στη διαμόρφωση της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα LEADER παρέχονται στα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε, στην οδό Μεραρχίας 67 Σέρρες, 1ος όροφος. Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι 23210 64402 & 3.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος