Σέρρες: Αυτοψία στον Τύμβο Καστά το Σάββατο από την Λίνα Μενδώνη

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης θα βρεθεί το Σάββατο 9 Μαΐου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στον Τύμβο Καστά, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει, σε προηγούμενες επισκέψεις της, ως ένα μνημείο εξαιρετικά σπάνιο, υψηλής σημασίας, από ιστορική και αρχαιολογική άποψη, αλλά κι έναν τεράστιο αναπτυξιακό πόρο για την περιοχή.

Σέρρες: Αυτοψία στον Τύμβο Καστά το Σάββατο από την Λίνα Μενδώνη

«Στόχος μας παραμένει, στα τέλη του 2027 – αρχές του 2028, το μνημείο να αποδοθεί επισκέψιμο και πλήρως προσβάσιμο σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των εμποδιζόμενων επισκεπτών και των ατόμων με αναπηρία» είχε τονίσει στις δηλώσεις της στις 3 Σεπτεμβρίου 2025 η Υπουργός Πολιτισμού όταν είχε βρεθεί και πάλι στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Για την επίσκεψη της κ. Μενδώνη και τις εργασίες που γίνονται στον Τύμβο Καστά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη τους, τονίζοντας ότι αυτές έχουν προχωρήσει σημαντικά και ότι το Σάββατο μαζί με την κυρία Μενδώνη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το Δήμο Αμφίπολης, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο χώρο. «Η ανάδειξη του μνημείου αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας, καθώς γίνεται μια πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά που τιμά τη Μακεδονία» υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος