Σέρρες: Ανοίγει η «αυλαία» της 18ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης

«Φωτιά» θα πάρει  για τέσσερις μέρες η σκηνή στο Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών από τους χορεύτριες και τους χορευτές, που συμμετέχουν στην 18η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση, η «αυλαία» της οποίας ανοίγει σήμερα.

Χορευτικά σχήματα από 12 πολιτιστικούς συλλόγους των Σερρών και άλλων 12 από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα συμμετέχουν σε μια  γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας και συνεργασίας, διάσωσης, προβολής και διάδοσης της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

«Η φετινή Συνάντηση έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο γιατί ξαναβρισκόμαστε χορευτικά ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας αλλά και γιατί πραγματοποιείται σε μία χρονιά ορόσημο, 100 χρόνια από την πιο βαριά συμφορά στη νεότερη ιστορία του έθνους μας. Για αυτό και αφιερώνουμε την Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τιμώντας τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης

Οι εκδηλώσεις της 18ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης θα ξεκινήσουν στις 7.30 σήμερα το απόγευμα από την πλατεία Ελευθερίας ,με την πατινάδα, όπου οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Σερρών συνοδεία μουσικών οργάνων θα διασχίσουν το κέντρο της πόλης και θα καταλήξουν στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο των Σερρών, που θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Πανελλήνιου αυτού ανταμώματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος