Σέρρες: 27 νέα πυροσβεστικά οχήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δύο στην Π.Ε. Σερρών

Με 27 νέα πυροσβεστικά οχήματα εξοπλίζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», που υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Δύο από αυτά θα ενισχύσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών. Πρόκειται για υδροφόρο όχημα μεταφοράς νερού 20.000 lt, και ένα όχημα 4Χ4 (Isuzu D-Max , 4X4).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα νέα μέσα ενισχύουν καθοριστικά την ετοιμότητα των τοπικών πυροσβεστικών υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανταπόκριση σε πυρκαγιές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ενίσχυση εντάσσεται στη συνολική εθνική στρατηγική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα μέσα και με πάνω από 1.400 νέα οχήματα έως το 2026.

Τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη για το ενδιαφέρον του και την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Π.Ε. Σερρών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος