Τριήμερο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, άθλησης και ψυχαγωγίας περιλαμβάνει το 17ο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία και την Άνοια, που διοργανώνει 3- 5 Οκτωβρίου , ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. )Ν. Σερρών. Πρόκειται για μία πολυδιάστατη εκδήλωση που προσφέρει υποστήριξη και έμπνευση σε όσους αντιμετωπίζουν προκλήσεις που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και την άνοια.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν: ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, βιωματικά εργαστήρια και δράσεις με συμμετοχή του κοινού, πολιτιστικά δρώμενα και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Στόχος είναι να ενισχυθεί η φωνή της κοινότητας και να επικοδομηθεί μια κοινωνία που στέκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο με κατανόηση, σεβασμό και αλληλεγγύη.
«Ελάτε να ενημερωθείτε, να μιλήσουμε ανοιχτά, να μοιραστούμε εμπειρίες και να μάθετε τρόπους πρόληψης και υποστήριξης για την άνοια και τις ψυχικές διαταραχές. Γιατί η ενημέρωση είναι δύναμη και η φροντίδα ξεκινάει από την κοινότητα. Μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε το στίγμα και να αγκαλιάσουμε την ελπίδα»υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση η διοίκηση του ΣΟΦΨΥ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος