Σερραίες συγγραφείς διαβάζουν κείμενα τους για την έμφυλη βία

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το έντυπο και ψηφιακό περιοδικό Ser-Free (& serfree.gr) και σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νιγρίτας (κατάστημα κράτησης) και την υποστήριξη του Δικτύου Γυναικών Συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «Η Φωνή της», διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών (8 Μαρτίου), αφιερωμένη στις Σερραίες συγγραφείς που έχουν γράψει για το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με την παρουσία του μουσικού Λευτέρη Πασσιά και με βραβευμένο φωτογραφικό υλικό του Μιχάλη Κωνσταντινίδη και της Αλεξάνδρας Ελευθεριάδου από το Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι Σερρών.

Οι Σερραίες συγγραφείς που θα διαβάσουν τα κείμενά τους είναι η Σύλβα Γάλβα, η Διονυσία Ζήκα, η Χρυσάνθη Ιακώβου, η Μαρία Καραθανάση, η Φανή Κεχαγιά, η Γεσθημανή Μπερμπέρη και η Βίκυ Μπρούσαλη. Κείμενα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νιγρίτας (κατάστημα κράτησης) θα διαβαστούν από τη Λένα Δέλλιου και την Κατερίνα Κάργιου, ενώ στο τέλος θα παρουσιαστεί με δραματοποιημένη αφήγηση απόσπασμα θεατρικού της Αντωνίας Θεοχαρίδου σε ανάγνωση από τις Παραμυθολαλίτσες.

Παράλληλα και από τις 11 Μαρτίου 2024 μέχρι το τέλος του μήνα και σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών θα υπάρχει στον χώρο ενηλίκων και ανηλίκων έκθεση βιβλίων από γυναίκες συγγραφείς του τόπου μας.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα μέρος της προσπάθειας για ενημέρωση και πρόληψη του φαινομένου της έμφυλης βίας μέσω της Λογοτεχνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου  στις 19:00, στην μικρή αίθουσα «Ιουλία Σταυρίδου» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος