Σε πλήρη λειτουργία το υπερσύγχρονο Εδαφολογικό Εργαστήριο της Π.Ε Σερρών

Κάλεσμα στους αγρότες να επωφεληθούν τη λειτουργία του πλήρως εξοπλισμένου Εδαφολογικού Εργαστηρίου απηύθυνε σήμερα ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Π.Ε Σερρών κ. Νικόλαος Ρόιδος.
Οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν δείγμα του χωραφιού τους και μέσω των ειδικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, να γίνει ουσιαστικά μια «ακτινογραφία» της σύστασης του εδάφους και να εντοπισθούν στοιχεία που υπάρχουν και ποια υπολείπονται έτσι ώστε να τα καλύψει με τα ανάλογα λιπάσματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη να έχει πλήρη εικόνα του καλλιεργήσιμου εδάφους και να μη χρησιμοποιεί λιπάσματα που δεν χρειάζεται επιβαρύνοντας την τσέπη του αλλά και το περιβάλλον και να συμβάλει στο μέγιστο στη γονιμότητα των χωραφιών του.
Σε πλήρη λειτουργία το υπερσύγχρονο Εδαφολογικό Εργαστήριο της Π.Ε Σερρών
Το εργαστήριο, λειτουργεί με επικεφαλής τον Γεωπόνο – Εδαφολόγο, Πρόδρομο Σαράτση και ήδη αγρότες από το Νομό Σερρών και άλλους Νομούς πηγαίνουν οι ίδιοι ή αποστέλλουν δείγματα ακόμη και από μακρινούς Νομούς.
Η λειτουργία του δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το κόστος της ανάλυσης κυμαίνεται από 15 έως 30 €. Ο κ. Ρόιδος είπε πως οι αγρότες και δη οι νέοι που ασχολούνται με την καλλιέργεια περνούν το κατώφλι του εργαστηρίου, που καθ΄ολη την περίοδο της πανδημίας λειτουργεί κανονικά. Σημείωσε δε πως η καλύτερη περίοδο για τις εδαφικές αναλύσεις είναι οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος πριν τη σπορά και τη λήψη λιπασμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος